Opties

Naast de verschillende mogelijkheden in diameter, lengte, vermogen en snelheid zijn er meerdere opties mogelijk bij Van der Graaf.

De standaard leverbare lengtes van onze trommelmotoren vindt u terug in de diverse tabellen. Dit betekent uiteraard niet dat afwijkende lengtes niet mogelijk zijn; in principe is iedere gewenste lengte maakbaar. Wel dient u dan rekening te houden met een meerprijs, en eventueel een iets langere levertijd.

Kabeluitgang

Standaard wordt een GV trommelmotor uitgerust met een klemmenkast. Indien gewenst kan de motor ook van een kabel voorzien worden. Afhankelijk van het type motor zijn tevens verschillende uitvoeringen van de kabeluitgang mogelijk.

Materiaal

Een GV trommelmotor bestaat aan de buitenzijde volledig uit gietijzeren en stalen delen. Afhankelijk van de gebruikswijze kan de motor ook geheel of gedeeltelijk in roestvast staal worden uitgevoerd.

Rem/terugloopblokkering

Als een transportband onder een hoek gemonteerd wordt bestaat het gevaar dat de band terugloopt als deze wordt stilgezet. Om dit te voorkomen kan er gebruik worden gemaakt van een terugloopblokkering. Hierbij wordt een kogellager in de motor vervangen door een sperlager dat maar een kant op kan draaien, de draairichting van een motor wordt bepaald door de draairichting van het sperlager. In het typenummer van de trommelmotor wordt dit weergegeven als TBRH (de motor draait rechtsom, gezien vanaf de aansluitzijde) of TBLH (de motor draait linksom).

Thermische beveiliging

Onze trommelmotoren kunnen op verzoek worden uitgevoerd met een thermische beveiliging (Thermistor-PTC of Clixon-Bimetaal).

Encoder

Soms is het nodig om de positie van een transportband of de snelheid ervan nauwkeurig te bepalen. Hiervoor worden onder meer encoders en sensorlagers gebruikt.

Schuine opstelling

Soms komt het voor dat de trommelmotor onder een hoek of zelfs verticaal gemonteerd wordt. Dit is mogelijk, zij het onder enig voorbehoud.

Afdichting

Een trommelmotor is voorzien van afdichtingen om de olie binnen te houden, maar ook om vuil en vocht buiten te houden. Voor de diverse omstandigheden zijn verschillende afdichtingen ontwikkeld en beschikbaar. Een overzicht kunt u hier downloaden.

Olie

Onze trommelmotoren worden standaard afgevuld met minerale tandwielolie. Indien na een reparatie de motor opnieuw gevuld moet worden, is het belangrijk dat dat gedaan wordt met olie die voldoet aan de juiste eisen.

Voor motoren die gebruikt worden in de voedingsmiddelenindustrie maken we gebruik van daarvoor geschikte tandwielolie (zowel minerale als synthetische).