Over ons

Vanuit Vollenhove heeft Van der Graaf wereldwijd naam gemaakt als een betrouwbare leverancier van aandrijftechniek door haar vakmanschap, inzet, uitstekende service en de kwaliteit van haar producten. De wereldwijde toepassing van producten van Van der Graaf hebben het streven naar het leveren van topkwaliteit voor een schappelijke prijs uiteraard niet veranderd!

M.H. van der Graaf
Bedrijfsprofiel

Van der Graaf is een familiebedrijf, opgericht in 1948 te Vollenhove, Nederland, door Meine Hendricus Van der Graaf. Hoewel de locatie hetzelfde is gebleven, heeft het gebouw meermaals een flinke metamorfose gekregen. De kleine loods van de jaren veertig en vijftig heeft plaats gemaakt voor een fabriek met een oppervlakte van meer dan 16.000 vierkante meter.


Wereldwijd

Van der Graaf heeft productievestigingen in Nederland, Canada en de Verenigde Staten waarvandaan de trommelmotoren verzonden worden. Daarnaast heeft Van der Graaf eigen vestigingen in Duitsland, Zweden en Finland en kan het bedrijf terugvallen op een wereldwijd netwerk van zorgvuldig geselecteerde importeurs. Via deze kanalen worden onze trommelmotoren, tandwielkasten en frictiekoppelingen inmiddels in bijna elk ter wereld toegepast. Vind hier de dealer bij u in de regio.

Toepassingen

Van der Graaf levert haar producten voornamelijk aan de bouwers van transportsystemen die onder de meest uiteenlopende omstandigheden moeten functioneren. De volledig gesloten trommelmotor vormt dikwijls het betrouwbare hart van deze installaties. Deze motoren kennen geen externe componenten, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen. Zodoende zijn ze een gebruiksvriendelijk, duurzaam alternatief voor conventionele aandrijvingen. De trommelmotoren van Van der Graaf zijn ontworpen om te functioneren onder de meest extreme omstandigheden in vele bedrijfstakken.

Met haar trommelmotoren neemt Van der Graaf zowel op eigen bodem als internationaal een vooraanstaande marktpositie in. De motoren vinden hun weg naar transportsystemen in onder andere de mijnbouw, voedingsmiddelenindustrie, de agrarische sector, visverwerking, verpakkingsmachines, bakkerijen, maar ook in de auto-industrie, intern transport, bulkhandling, alsmede röntgenapparatuur en bagagetransport op vele luchthavens, zowel binnen Nederland als daarbuiten.

Productie

Onze producten worden continu doorontwikkeld door hoogopgeleide ontwerpers en technici. Voor het bereiken van het perfecte product maken zij bij de planning en montage steeds gebruik van moderne programma’s; zo blijft de trommelmotor steeds met zijn tijd meegaan.

Continue kwaliteitscontrole en eersteklas onderdelen zorgen voor een langdurige betrouwbaarheid en een lange stand tijd. [De belangrijkste onderdelen zijn de elektromotor en de overbrenging.]

De lange levensduur wordt onder andere bereikt door de wijze waarop Van der Graaf haar tandwielen produceert. Het produceren gebeurt met de modernste machines, de tandwielen worden geslepen of gehoond, wat niet alleen de duurzaamheid ten goede komt, maar tevens het geluidsniveau verlaagt. Hiermee onderscheidt de trommelmotor van Van der Graaf zich van andere trommelmotoren.

Juist in de trommelmotor moet de elektromotor van de hoogste kwaliteit zijn, om de thermische belastingen probleemloos aan te kunnen. Met het gebruik van de beste isolatiematerialen en een continu hoge kwaliteit van afmonteren kan Van der Graaf deze hoge standaard garanderen.