Veel gestelde vragen

Heeft u vragen over trommelmotoren, dan is dit een goede plek om uw zoektocht naar het antwoord te beginnen.

  • Wat is een trommelmotor?

Een trommelmotor is dé aandrijfeenheid voor een transportband waarbij zowel de elektromotor als de tandwielkast en de lagering in een buisvormig lichaam zijn ingebouwd.

  • Wat voor onderhoud heeft een trommelmotor nodig?

Onderhoud is niet nodig. Van der Graaf trommelmotoren worden in de fabriek gevuld met kwalitatief hoogwaardige olie, die pas na 25.000 bedrijfsuren hoeft worden ververst.

  • Kan een trommelmotor aangestuurd worden door een frequentieregelaar?

Omdat de trommelmotor olie-gekoeld is, kan deze zonder problemen door een frequentieregelaar aangestuurd worden zonder het risico op oververhitting. Het regelbereik bedraagt 20 tot 80 Hz (voor 4-polige motoren).

  • Heeft een Van der Graaf trommelmotor een vaste draairichting?

Alle Van der Graaf trommelmotoren zijn geschikt om zowel linksom als rechtsom te draaien. Een Van der Graaf trommelmotor kan op verzoek worden voorzien van een terugloopblokkering die of linksom of rechtsom blokkeert. Ook kan er een elektro-mechanische rem worden ingebouwd, zodat de trommelmotor wel in beide draairichtingen kan functioneren, maar desgewenst ook geblokkeerd kan worden.

  • Kan een Van der Graaf trommelmotor functioneren zonder transportband?

In het algemeen kunnen onze trommelmotoren gebruikt worden in toepassingen zonder transportband (bijvoorbeeld in palletbanen of uitgevoerd met een borstel). Heeft u een toepassing zonder band, neem dan voor de zekerheid contact met ons op.

  • Welke wereldwijde ‘standaarden’ zijn beschikbaar?

Van der Graaf trommelmotoren zijn CE gecertificeerd, maar ook verkrijgbaar in UL en CSA C US. Ook zijn onze motoren verkrijgbaar volgens Atex zone 22.

  • Welke spanningen/frequenties zijn beschikbaar?

Van der Graaf kan wikkelingen verzorgen voor de verschillende spanningen en frequenties, wereldwijd.

  • Wat als het toch mis gaat?

Alle Van der Graaf trommelmotoren van onze TM100 tot en met de TM800 zijn ontworpen met trommelschilden die met bouten zijn bevestigd. Zo zijn onze motoren eenvoudig te demonteren voor onderhoud of reparatie. In geval van een storing of slijtage, kunnen de meeste lokale wikkelbedrijven uw trommelmotor snel repareren. De onderdelen kunnen normaal binnen 24 tot 48 uur overal ter wereld beschikbaar zijn.